Beleef de kerst in Duiven

Aan het evenement Dickens in de Liemers is ook altijd een goed doel gekoppeld. Voor 2018 zijn dat de kinderen met een verstandelijke beperking in het dorpje Bharat Pokhari in Nepal.

Op een half uur rijden van Pokhara in Nepal ligt het dorpje Bharat Pokhari. Bij de lokale school voor Primary en Secondary onderwijs voor de kinderen uit de regio bevindt zich ook het huis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Afgelopen jaren heeft de Stichting Milan Bindu samen met haar Nepalese partner New Sadle ervoor gezorgd dat de kinderen een goede leefsituatie kregen met keuken, sanitair en voor ieder kind een eigen bed. 

Op dit moment wonen er 18 kinderen met diverse achtergronden en verschillende niveaus van verstandelijke beperking. Dit huis geeft deze groep kinderen zekerheid en veiligheid. De volgende stap is ervoor te zorgen dat de kinderen ook voldoende gezonde maaltijden en gericht onderwijs aangeboden krijgen. Nu krijgen ze maaltijden met vaak dezelfde samenstelling. Die maaltijden zijn niet slecht, maar kennen weinig afwisseling en bevatten niet alle voedingsstoffen die opgroeiende kinderen nodig hebben. Meestal zijn de maaltijden vegetarisch, niet uit overtuiging, maar omdat er onvoldoende geld beschikbaar is voor vlees of vis, of een goede vleesveervanger. Bovendien is er slechts één keer in de week fruit beschikbaar. 

Voor de kinderen zijn er drie ‘moeders’ die in het verblijf wonen en de dagelijkse verzorging doen. Er is een onderwijskracht die zich betrokken voelt bij deze kinderen, maar nog onvoldoende kennis heeft van onderwijs aan deze doelgroep. Terwijl, na bezoek uit Nederland, bleek dat de kinderen op individuele basis mogelijkheden hebben om zich verder te ontwikkelen. Speciaal onderwijs is daar wel voor nodig. Met het geld dat dit adoptieproject zal opleveren wordt naast goede voeding ook geïnvesteerd in het aantrekken van gespecialiseerd onderwijzend personeel.

Om continuïteit te realiseren zijn wij op zoek naar ‘adoptieouders’ die zich een aantal jaren aan dit project willen verbinden. Voor € 150,= per jaar of € 12,50 per maand ondersteunt u het kind van uw keuze. Beschrijving met foto zijn per kind beschikbaar. Een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam van het door u gekozen kind en uw gegevens is voldoende. Wij regelen het verder. Milan Bindu zal u op de hoogte houden van het wel en wee van het project en de voortgang van het individuele kind. Kijk ook op de website en de databank van Stichting Milan Bindu Nepal.

Door de nauwe band die Milan Bindu heeft met de organisatie New Sadle is het gewaarborgd dat uw geld ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor de voeding en educatie aan deze kinderen. Indien u dit (nog) niet wilt, zijn wij ook blij met een bijdrage. Er bestaat altijd de mogelijkheid om geld te geven zonder een adoptie te doen.

Stichting Milan Bindu Nepal is aangewezen als ANBI-instelling en dat maakt het mogelijk dat adoptieouders die zich 5 jaar aan dit project verbinden, de gift maximaal van de belasting kunnen aftrekken. Indien u dit wenst neemt u contact op met de projectcoördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt de benodigde papieren.

 

Top